Corina Ibănescu

Corina Ibănescu,  profesor universitar dr. la Universitatea „Transilvania” din Brașov, la catedra de pian a Facultății de Muzică şi profesor asociat la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” din acelaşi oraş, s-a născut la Brașov  și a studiat pianul la Şcoala generală de muzică din orașul natal cu  Horia Cristian, Cornelia Orban și Gabriela Popescu. Și-a continuat studiile la Liceul de muzică „George Enescu” din Bucureşti sub îndrumarea renumitei profesoare Ludmila Popișteanu. Este licenţiată a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, la clasa prof. Sandu Sandrin. A urmat cursuri de perfecţionare pianistică la Academia „Mozarteum” din Salzburg, Austria, sub îndrumarea celebrului pianist și dirijor Carlo Zecchi.

            A fost distinsă în 1980 cu premiul I la Olimpiada naţională și este laureată a concursurilor internaționale „Cittá di Senigallia ”, Italia-premiul IV (1982) și „Cittá di Catanzarro”, Italia – premiul II (1984).

            Corina Ibănescu desfășoară o bogată activitate pedagogică, concretizată prin cele 190 de premii naționale și internaționale obținute de elevii și studenții aflați sub îndrumarea sa. Susține cursuri de măiestrie și workshop-uri de pian în țară, fiind invitată în juriile concursurilor de pian de la Braşov, Sibiu, Bacău, Bucureşti, Piatra Neamţ, Târgovişte, Iaşi, Suceava, Arad, Deva, Râmnicu Vâlcea, etc.

            În ceea ce privește activitatea concertistică, a fost invitată să cânte în compania orchestrelor simfonice din Brașov, Oradea, Craiova, Ploiești, Botoșani. A colaborat ca pianistă, în mai multe recitaluri, cu  violonistul Florin Ionescu – Galaţi, mezzosoprana Ruxandra Donose, violoncelistul Anton Niculescu, ş.a. Desfășoară o bogată activitate în domeniul cameral, în țară și în străinătate, ca membră a ansamblului cameral (dixtuor) „Gh. Dima” al Filarmonicii din Brașov (alături de care a susținut 130 de recitaluri în Germania), a trio-ului „Kronstadt”, a ansamblului cameral la patru și șase mâini (alături de pianiștii Horia Cristian, Ioan Dragoș Dimitriu și Valentin Mureșan) și a întreprins turnee de concerte în Austria, Anglia, Cipru, Germania, Cehia, Italia. Între anii 2004-2018 a prezentat articole muzicologice în cadrul conferințelor naționale și internaționale de profil, și  a publicat 30 de articole şi 3 cărţi de specialitate. Ca o recunoaștere a performanțelor pedagogice i-au fost acordate numeroase diplome de excelență din partea Radio România Muzical, Fundației „Remember Enescu”, Fundației pentru Cultură și Patrimoniu Forum Arte, Primăriei Municipiului Brașov, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *