Elena Ovănescu

S-a format ca violonistă sub îndrumarea profesorilor Vladimir Beiu şi Ştefan Lory la Iaşi, iar apoi la clasa profesorului George Manoliu la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti. După absolvirea conservatorului a fost profesor de vioară la Liceul de Artă din Craiova, iar din 1981 este cadru didactic la Conservatorul ieşean. A activat ca profesor la ISM Sousse, Tunisia, unde a predat vioară şi cursuri de stilistică în colaborare cu Universitatea Sorbonne, Franţa.

A susţinut recitaluri şi concerte cu orchestra şi a avut apariţii la Radio, Tv şi în presa din ţară şi din străinătate. De asemenea, a participat la congrese, conferinţe şi simpozioane naţionale şi internaţionale, a publicat articole şi două volume de specialitate, a făcut parte din numeroase jurii la concursuri naţionale şi internaţionale şi a susţinut masterclass-uri de vioară şi muzică de cameră în ţară şi în străinătate.

            Activitatea sa didactică s-a concretizat în numeroase premii obţinute de studenţii şi elevii clasei sale de vioară şi într-o bogată activitate artistică a acestora în ţară şi în străinătate. A înfiinţat Orchestra de Cameră a Universităţii de Arte Iaşi, grup cameral care a concertat atât în România, Republica Moldova, Bulgaria şi Italia, precum şi în festivaluri internaţionale. Printre absolvenţii clasei sale de vioară se numără concert-maeştri, solişti, violonişti remarcabili în orchestre simfonice şi de operă din ţară şi din străinătate, precum şi cadre didactice în învăţământul preuniversitar şi universitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *