Marin Cazacu

Nume sonor al artei interpretative românești, Marin Cazacu – poate cel mai important violoncelist al momentului, cu o carieră apreciată la nivel internațional.  

Marin Cazacu a urmat cursurile Universității Naționale de Muzică din București la clasa de violoncel a profesorilor Serafim Antropov și Aurel Niculescu. Este laureat al multor concursuri importante din țară și străinătate, cele mai prestigioase fiind concursurile internaționale de la Geneva, Leipzig, Markneukirchen și Bologna și a fost beneficiar al unui curs de specializare la Weimar.  

A concertat pe patru continente alături de mari orchestre și dirijori precum Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Mendi Rodan, Cristian Mandeal sau Horia Andreescu; de asemenea, are numeroase apariții în formații camerale alături de artiști de renume ca Valentin Gheorghiu, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Mihaela Martin, Viktor Tretiakov, Ilia Grubert sau Silvia Marcovici, dar și ca membru al trio-ului ProArte și colaborator al cvartetului Voces. 

Paralel cu activitatea artistică, Marin Cazacu are și o prodigioasă activitate pedagogică la Universitatea Națională de Muzică din București, unde a deschis drumul spre afirmare multor tineri care astăzi sunt deja nume consacrate în lumea muzicală.  

Legat de acest aspect al activității sale, violoncelistul Marin Cazacu a inițiat două proiecte destinate studenților săi, cvartetul Cellisimo și formația camerală Violoncellissimo.  

De asemenea, este inițiatorul altor proiecte de anvergură precum înființarea Festivalului internațional Enescu și muzica lumii de la Sinaia sau a Orchestrei Române de Tineret.  

Din anul 2014 este managerul Centrului Național de Artă Tinerimea Română.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *