Constantin Stanciu – personalitate recunoscută și apreciată a vieții muzicale românești -întrunește deopotrivă calitatea de solist concertist – violă și membru al Cvartetului VOCES, precum și de Profesor universitar doctor abilitat – prestigios cadru didactic al Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași.
Absolvent eminent al aceleiași instituții de învățământ universitar muzical ieșean, a desfășurat încă din perioada studenției și până în prezent o deosebit de bogată activitate solistică în recitaluri şi concerte, cât și ca membru al unor formații camerale prestigioase.
A participat la numeroase festivaluri naţionale (Braşov, Timişoara, Arad, Piatra-Neamţ) şi internaţionale („George Enescu” -România; Germania, Italia, Olanda, Grecia, Cehia, Slovacia, Belgia, Israel, Austria, Turcia), realizând imprimări și interviuri pentru emisiuni de Radiodifuziune şi Televiziune.
Activitatea sa interpretativă, a cuprins numeroase turnee de concerte camerale în ţară şi în străinătate: S.U.A., Canada, Anglia, Suedia, Finlanda, Spania, Portugalia, Italia, Franţa, Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Rusia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Norvegia, Austria, Germania, Belgia.
A desfășurat și o intensă activitate solistică, alături de importante orchestre simfonice din România și de peste hotare, colaborând cu reputați dirijori și artişti: Ion Baciu, Horia Andreescu, Radu Zvorişteanu,Aurel Niculescu, Emil Klein, Radu Ciornei, Liviu Buiuc, Martin Lovet, Igor Oistrach,Murray Pereira, Roef Dieter Arens, Luz Leschovich, Valentin Gheorghiu, Diana Pascal, Daniel Podlovschi.
A excelat în domeniul cameral, ca membru unor formații de excepție, precum Cvartetul Eutherpe(1974), Trio-ul Concentus Musicus (1981), culminând cu prolifica și îndelungata activitate artistică desfășurată din anul 1983 până în prezent, în cadrul Cvartetului Voces – considerat pe bună dreptate cea mai importantă și longevivă formaţie românească de cvartet de coarde, care din1980 a devenit ansamblu subvenţionat de statul român, iar din 1990 este Cvartetul Naţional al Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti.
În paralel cu bogata activitate artistic-interpretativă, maestrul Constantin Stanciu a desfășurat o fructuasă activitate didactică, încă din anii 1991, iar din anul 2013 până în prezent întrunește calitatea de profesor universitar doctor abilitat – plasându-se astfel pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei didactice universitare.
A susţinut cursuri de măiestrie instrumentală şi de interpretare a Muzicii de cameră, devenind profesor onorific la:Coesfeld – Germania (1985 – 1988); Cluj-Napoca – Academia de Muzică Gheorghe Dima (începând cu 1996): Würzburg – Germania, la „Musikhochschule” (din 1997); Kerkrade – Olanda, la „Orlando Festival” (periodic, începând cu 1997).
În decursul carierei sale muzicale a obținut numeroase premii și distincții, în ambele ipostaze – de interpret și de cadru didactic uniuversitar, personalitatea sa fiind citată în numeroase cronici, volume și în publicistica de specilitate.