Daniel Dragomirescu

Născut la data de 4.03.1976 în Suceava. Urmează cursurile Colegiului  de Artă „Ciprian Porumbescu” din orasul natal la secția instrumentală, apoi ale Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializarea chitară clasică, la clasa lector universitar Mihai Babii.

A obţinut diferite premii şi distincţii la concursuri de interpretare instrumentală (ultimul dintre acestea este Premiul I la Concursul Internațional ,,Transilvania Guitar Festival” de la Cluj, la secțiunea Muzică de Cameră, împreună cu cvartetul de chitare ,,Alhambra”). Pe plan național a susținut recitaluri la TVR Iaşi, la Festivalul de Chitară Arad (1997, cu Filarmonica Arad), la Iaşi (1998, 2008, 2017 cu Filarmonica Moldova), Botoșani (1996, 2018 cu Filarmonica de Stat Botoșani), Suceava, Deva, Galați, Timișoara (2005), Cluj (2011), Brașov (2017),  Piatra Neamț ( Festivalul Internațional ,,Vacanțele Muzicale” 2010, 2018) sau Arad (2019).

Ca și invitat la Festivalul de Chitară Bucureşti (anul 2000) a performat alături de Gabriel Guillen, Adam Khan şi de remarcabilul chitarist Al Di Meola.

A studiat în cadrul master-cursurilor atât cu mari chitarişti europeni (Costas Cotsiolis, Carlo Marchionni, Joaquin Clerch, Michel Sadanowsky, Marcin Dylla, András Csaki, Antal Pustai, Rafael Aguirre Miñarro, Antal Pusztai ) precum și cu interpreti din SUA (Andrew Zohn). A susținut concerte în Franţa, Anglia, Belgia, Ungaria, Turcia.

În anul 2011 a abținut titlul de doctor în interpretare instrumentală cu teza intitulată DIMENSIUNI STILISTICO-INTERPRETATIVE ALE CREAŢIEI CONTEMPORANE PENTRU CHITARĂ SOLO ÎN SPAŢIUL LATINO-AMERICAN (LEO BROUWER și HEITOR VILLA-LOBOS).

Activitatea științifică se concretizează prin publicații la edituri de specialitate, ultima apariție fiind în August 2018, cartea cu titlulHEITOR VILLA-LOBOS. COORDONATE STILISTICE ȘI INTERPRETATIVE ALE CREAȚIEI PENTRU CHITARĂ

În prezent este conferențiar universitar doctor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi şi profesor la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.          

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *