Yosif Radionov

Absolvent al BNK la clasa de vioară a prof. Avramov, Yosif Radionov este deținătorul a numeroase premii printre care enumerăm Premiul I la “S. Obretenov” în 1973, medalia “100 years B. Bartok” from the Hungarian Ministry of Culture în 1981 sau Premiul I și medalia de aur la First International Competition for chamber music- Osaka, Japan 1993.

Începând cu anul 1975 devine solist al Association for chamber music, din anul 1981 prim violonist al Filarmonicii din Sofia, pentru ca din anul 1991 să devină profesor asociat al Academiei de Muzică din Sofia. Începând cu anul 2001 devenind profesor al aceleiași instituții și se mândrește cu studenți ca Ioana Kamenarska, Valya Dervenska, Martin Panteleev, Miroslav Chakuryan câștigători a numeroase și cunoscute concursuri internaționale. De – a lungul car ierei Yosif  Radionov este solist al majorității filarmonicilor și al orchestrelor din Bulgaria, precum și al multor formații internaționale ca “And Soloists Veneti” – Italia, Hendelfestshpil orchestra – Hale, Germania, Opera din Nice, Franța, Philharmonic Orchestra of Chicago, USA, National Orchestra – Columbia, suține concerte la “Gewandhaus” – Leipzig, Moscow’s Conservatory, “Suntory hall” – Tokyo și multe altele.

Printre numeroasele înregistrări realizate în Europa, Asia și America, amintim cele pentru BNR, BNT, BBC Londra, precum și înregistrări pe CD cu interpretări solo și de muzică de cameră cu lucrări variate pornind de la Vivaldi până la Schnittke. De asemenea abordează lucrări în primă audiție ale compozitorilor A. Poturlyan, M. Petkov, S. Ikonomov, K. Taskov, V Zaimov, G, Nusen, sonatas and pieces from M. Goleminov, A. Atanasov, F. Johnston și mulți alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *