Ciprian Ion

          Ciprian Andrei Ion s-a născut la Botoșani în data de 4 decembrie 1977, fiind absolvent al Liceului de Artă Ștefan Luchian. A urmat studiile superioare la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, Facultatea de Interpretare Muzicală, secţia  interpretare instrumentală – pian (clasa Prof. univ. Mircea Dan Răducanu), precum și Facultatea de Compoziţie, Muzicologie, Pedagogie muzicală şi Teatru, secţiile Compoziţie (clasa Prof. univ. dr. Viorel Munteanu) şi Dirijat orchestră (clasa Prof. dr. Corneliu Calistru și Prof. univ. dr. Dumitru Goia);

           Pe data de 3 decembrie 2008 a susținut public Teza de Doctorat intitulată Sonata poem. Metamorfoze și creație propie, iar în data de 1 aprilie 2012 a absolvit studiile post-doctorale din cadrul proiectului POSDRU  Institut de Studii Muzicale Doctorale Avansate – MIDAS de la Universitatea Națională de Muzică din București.

          Din octombrie 2012 este conferențiar universitar la Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii muzicale teoretice unde predă disciplinele Contrapunct și Compoziție.

          Activitatea sa artistică se manifestă atât în plan interpretativ (pianist, dirijor), cât și în plan componistic. Fiind membru al Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, primește recunoașterea breslei în cel mai onorant mod, în anul 2019 fiindu-i acordat Premiul pentru lucrare vocal – instrumentală (Rondelurile Rozelor – 6 lied-uri pe versuri de Alexandru Macedonski).

          A fost ales director al Departamentului de Studii Muzicale Teoretice în perioada 2012 – 2020 și, începând cu luna aprilie a acestui an, și-a început mandatul de Decan al Facultății de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *